Slik sender du en SMS via Gmail

Har du noen gang trengt å sende en melding fra datamaskinen til en telefon? Klart du har! Det er en rekke alternativer du kan benytte deg av for å sende e-poster som SMSer fra Gmail. Vi har listet de tre beste måtene i denne artikkelen.

Tre enkle måter å sende SMSer via Gmail

Hvordan sender jeg en SMS via Gmail?

Noen ganger kan du befinne deg i en situasjon der telefonen er utenfor rekkevidde. Kanskje du lader den, eller kanskje du glemte den hjemme hos en venn, og du må sende en SMS akkurat nå.

Gmail pleide å ha en ganske enkel prosess for å sende SMSer ved hjelp av Gmail-adressen din. Dessverre er den tiden borte, men det betyr ikke at du trenger å sitte fast i SMS-limbo.

1. Bruk en mobilnettoperatørs SMS-gateway

Visse mobilnettoperatører tilbyr SMS-gateways via e-post. Dette gjør at du kan sende SMSer til et telefonnummer via e-post, men det er noen ulemper.

For å sende en melding må du ha mottakerens telefonnummer og telefonoperatør for hånden. Dette kan være litt komplisert siden du nok ikke vet om alle dine venners telefonoperatører. Vi vil forklare litt mer om hvordan du kan finne ut av hvilke operatører de bruker lengre nede i artikkelen.

Hele prosessen med å sende en SMS er enkel. Slik gjør du:

 • Logg inn på Gmail
 • Klikk på Skriv ny for å opprette en ny melding
 • Skriv inn telefonnummeret i «Til»-feltet
 • Deretter skriver du inn gateway-koden, som er telefonselskapets domenenavn. For eksempel: 123456…@service.com
 • Skriv meldingen din
 • Etter at du har trykket på Send, blir SMS-en din sendt til telefonnummeret du skrev inn. Riktig enkelt, ikke sant?

Det er bare ett problem å takle: å finne dine venners telefonoperatører. Men du trenger ikke å bekymre deg. Bare gå til TextMagic og skriv inn vennenes telefonnumre . Deres telefonselskaps domenenavn dukker opp automatisk, men dette er en tjeneste du må betale for.

Andre ulemper? Det er en grense på 140 tegn for en Gmail-SMS, og du kan ikke sende emojis og bilder eller formatere meldingen din. Hvis du vil sende noe annet enn uformatert tekst, må du bruke en MMS-gateway, som lar deg sende bilder, lyd og filmer. Dessverre støtter ikke alle mobilnettoperatører MMS-gateways.

Hva er en SMS-gateway?

Selv om metoden som er nevnt ovenfor virker ganske enkel, kan vi godt tenke oss at du ble litt forundret da begrepet SMS-gateway dukket opp. En SMS-gateway lar en datamaskin sende og motta tekstmeldinger i form av en SMS-overføring mellom telekommunikasjonsnettverk.

Gatewayen oversetter meldingen for å sikre at den er kompatibel for å bli levert til ønsket endepunkt. I de fleste tilfeller betyr dette at SMSen blir dirigert til en mobiltelefon gjennom en mobilnettoperatør. Vår Anonyme SMS-gateway kan sende tekstmeldinger over hele verden.

2. Bruk en tredjepartstjeneste

Hvis du vil sende en SMS via Gmail, men sliter med en mobilnettoperatør som ikke støtter en SMS- eller MMS-gateway, kan du alltid vende deg til en tredjepartstjeneste.

En av disse SMS-tjenestene er TextMagic. Denne tjenesten hjelper deg ikke bare med å sende tekster via e-post, men den lar deg også ha online samtaler og legge til tekstmeldinger i din arbeidsflyt. En bonus er at tjenesten også er kombatibel med andre e-postleverandører, som Yahoo.

Når du har registrert deg og opprettet en konto på TextMagic, finner du Tjenester i menyen til venstre og velger siden E-post til SMS. Deretter klikker du på Legg til tillatt e-post og skriver inn Gmail-adressen din. Du kan nå bruke e-postkontoen din til å sende SMSer via Gmail, som også er en brukervennlig prosess.

 • Åpne Gmail og klikk på Skriv ny
 • Skriv inn mottakerens telefonnummer i «Til»-feltet fulgt av gateway-adressen textmagic.com. For eksempel: 123456…@textmagic.com
 • Skriv meldingen og trykk på Send
 • Ferdig! Alle svar på SMSen din blir sendt tilbake til Gmail-kontoen din fra nå av!

Er det noen ulemper? Ja, du må opprette en TextMagic-konto, og det er ikke gratis. Og hvis du vil sende mange SMSer, kan det bli veldig dyrt via TextMagic. På den andre siden er innkommende meldinger helt gratis.

3. Bruk en Chrome-utvidelse

Vil du ikke bruke penger på å sende SMSer via Gmail? Da kan du vende deg til Chromes gratis-utvidelse. Det er noen gode utvidelser tilgjengelige på Chrome Web Store. Og hvis du bare vil bruke denne tjenesten av og til, vil det ikke koste deg noe.

Konfigureringen er også veldig enkel:

 • Gå til Chrome Web Store og installer utvidelsen
 • Åpne din Gmail-konto og bekreft at verktøyet kan ha tilgang til kontoen din
 • Klikk på Skriv ny og skriv meldingen din
 • Klikk på telefon-ikonet og så «Legg til telefonnummer»
 • Skriv inn telefonnummeret eller legg til et telefonnummer fra kontaktlisten din
 • Trykk på Send

La vi merke til noen begrensninger? Ja, dessverre kan du bare sende e-poster som SMSer til telefonnumre i USA og Canada. I tillegg kan du bare sende et visst antall SMSer uten ekstra kostnad. Hvis du overskrider dette antallet, må du betale for en ganske dyr Premium-plan.

Kan jeg sende anonyme SMSer via Gmail?

Nå som vi har gått gjennom de forskjellige alternativene du kan benytte deg av for å sende en SMS via Gmail, er det på tide å overveie anonyme e-posttjenester. Tross alt er det mange situasjoner der du vil at SMSen din skal forbli helt usporbar.

Forestill deg at du f.eks. kanskje ville lure noen. Eller kanskje så trenger du å sende en melding med privat og sensitivt innhold. I så fall kan du vende deg til vår tjeneste.

Bare gå inn på nettstedet vårt, skriv meldingen din og velg ønsket avsendernavn fra en liste over telefonnumre. Du kan sende meldingen din med en gang eller velge en senere dato og tid. Uansett vil meldingen din bli sendt sikkert og helt anonymt.

Du trenger ikke å bekymre deg over antallet tegn du kan bruke når du skriver meldingen din. Vi har nemlig en maksgrense på 1224 tegn, noe som garanterer god plass til å skrive hele meldingen din, samtidig som du forblir anonym. Vil du inkludere emojis? Visst, vi arbeider med de små jævlene også!

Send en tekstmelding
Les mer om teksting