Slik skjuler du telefonnummeret ditt på Android og iPhone

Vil du skjule telefonnummeret ditt for andre? Les våre enkle instruksjoner for Android og iPhone og lær alt om *61- og #31#-koder!

Slik skjuler du telefonnumeret ditt på Android og iPhone

Du trenger ikke å avsløre telefonnummeret ditt for alle du ringer til. Du kan velge å gjøre det selv. Uansett om du prøver å nå noen anonymt eller vil bli kvitt uønskede private telefonoppringninger fra selskaper eller stalkere, så gir vi deg alle tipsene og tricksene du trenger.

Slik skjuler du telefonnummeret ditt når du foretar et anrop

Det kan være flere grunner til å skjule telefonnummeret ditt før du ringer til noen. Kanskje du vil overraske noen, eller du prøver å nå et selskap som du helst ikke vil være i kontakt med etter at du har snakket med dem. Når du skjuler nummeret ditt, kan du unngå at fremtidige samtaler finner veien tilbake til deg.

En annen mulig grunn er at du har blitt blokkert selv. Vi vil absolutt ikke fremme personforfølgelsesadferd, men du kan skjule telefonnummeret ditt slik at samtalen når personen du prøver å snakke med.

I dag har de fleste telefoner en blokkeringsfunksjon for anrops-ID som du finner i innstillingene. Denne funksjonen lar deg slå anrops-ID av eller på, så du kan ringe anonymt hvis det er det du vil gjøre. Når du bruker dette alternativet, vises nummeret ditt som 'Privat nummer' eller 'Ingen anroper-ID'. På denne måten har mottakeren ingen anelse om hvem som prøver å nå dem.

Men det er flere måter å holde telefonnummeret ditt skjult på, for eksempel de gode, gamle *67- og #31#- kodene. Les videre for å finne ut hvordan du blokkerer anrops-ID-en din på Android eller iPhone og hvordan du bruker blokkeringskodene!

Slik skjuler du telefonnummeret ditt på iPhone?

Hvis du eier en iPhone, kan du enkelt skjule nummeret ditt automatisk ved å endre en innstilling.

Følg disse trinnene for å skjule telefonnummeret ditt på iPhone:

 1. Gå til Innstillinger
 2. Trykk på Telefon
 3. Trykk på Nummervisning
 4. Velg om du vil vise eller skjule nummeret ditt

Så enkelt er det. Fra nå av blir nummeret ditt skjult hver gang du ringer til noen. Vil du synliggjøre nummeret ditt igjen? Så går du bare tilbake til Innstillinger og endrer preferansen din igjen.

Slik skjuler du telefonnummeret ditt på Android?

Det er litt mer komplisert å skjule nummeret ditt på Android, men det er fortsatt ganske enkelt.

Følg disse trinnene for å skjule telefonnummeret ditt på Android:

 1. Åpne Telefon-appen
 2. Trykk på «mer» (eller tre prikker)
 3. Gå til Innstillinger
 4. Gå til Anropsinnstillinger
 5. Klikk på Flere innstillinger
 6. Klikk på Anrops-ID (eller lignende)
 7. Velg Skjul nummer

På denne måten blir anrops-ID-en din helt skjult når du foretar et anrop. Velg Vis nummer hvis du vil at nummeret ditt skal vises igjen.

Fungerer *67 fortsatt?

Hvis du vil foreta et enkelt anonymt anrop, er det ikke nødvendig å grave rundt i innstillingene dine og endre anrops-ID-en. Det er like effektivt å taste inn *67 i begynnelsen av telefonnummeret du prøver å nå. Dette trickset har blitt brukt en stund og fungerer hver gang.

Trinnene er feilsikre og enkle:

 1. Åpne Telefon-appen på telefonen din
 2. Skriv *67 og skriv deretter inn resten av nummeret som vanlig
 3. Ring

Telefonnummeret ditt vises da som privat hos mottakeren. Å bruke denne koden er forresten helt gratis. Det kan imidlertid være tidkrevende fordi du må skrive koden hver gang du prøver å foreta et anonymt anrop. Derfor er dette trickset best hvis du bare vil ringe anonymt fra tid til annen.

*67, #31# og *31* fungerer i de fleste land. Du kan prøve disse først, men det er flere land som bruker andre koder. Hvis du vil bruke denne metoden for å hindre at nummeret ditt vises på mottakerens telefon, må du finne koden som fungerer i det spesifikke landet ditt.

Heldigvis har vi listet opp de fleste land og tilhørende koder som du kan bruke til å skjule nummeret ditt nedenfor.

LandKode
Australia#31#
Østerrike#31# eller *31#
Belgia#31#
Brasil#31# eller *31#
Bulgaria#31#
Canada#31# eller *67
Tsjekkia#31# eller *31#
Danmark#31#
Finland#31# eller *31#
Frankrike#31#
Tyskland#31# eller *31#
Hellas#31#
Hong Kong133
Ungarn#31# eller *31#
Irland141
Italia#31#
Japan184
Mexico*67
Nederland#31# eller *31*
New Zealand*67 (Vodafone)
0197 (Telecom eller Spark)
Norge#31# eller *31#
Polen#31# eller *31#
Portugal#31# eller *31#
Romania#31# eller *31#
Sør-Korea*23 eller *23#
Spania#31#
Sverige#31#
Sveits#31#
Ukraina#31# eller *31#
Storbritannia141
USA*67 (alle leverandører bortsett fra AT&T)
#31# (AT&T)
Andre landBruk kode #31#

Kan et *67-anrop spores?

Å skjule nummeret ditt betyr ikke at anropet ikke kan spores tilbake til deg. Telefonselskapet og myndighetene kan alltid spore telefonnummeret ditt. Anrops-ID-en din er skjult kun for brukeren som svarer på anropet.

Dette er naturligvis en god ting. De som prøver å stalke, trakassere eller skade andre mennesker hadde ellers aldri blitt avslørt eller tiltalt hvis de overskrider loven.

Løsning 1: Ring *69 for å ringe tilbake

Hvis du blir oversvømmet med svindel- og spam-anrop, leter du sannsynligvis etter en måte å identifisere trakasserere på. Tross alt er det ganske irriterende å motta alle disse anropene, spesielt når du venter på en viktig telefonsamtale fra f.eks. en kunde eller et selskap du har hatt et jobbintervju for. Disse selskapene bruker ofte også et skjult telefonnummer, noe som gjør det vanskelig å avgjøre om du blir spammet eller om noen ringer til deg angående et fantastisk tilbud.

Heldigvis er det et tricks for å finne ut hvem som ringer til deg fra et ukjent eller skjult nummer. Det enkleste? Bare ring *69. Dette vil ringe til telefonnummeret som sist ringte til deg, selv om det var et skjult telefonnummer.

Løsning 2: Utfør en samtalesporing

En annen metode er å utføre en samtalesporing. Dette fungerer for de fleste telefonselskaper i USA, inkludert AT&T, og tar deg et skritt videre enn *69. For å utføre en samtalesporing kan du ringe *57. Dette vil spore nummeret som ringe til deg. Når det lykkes, vil du høre en bekreftelsestone.

Skriv ned dato og tid og informer politiet om den trakasserende samtalen. Gi informasjonen du får direkte til politiet. De vil kunne fortsette å undersøke opprinnelsen til de uønskede samtalene. Denne metoden er nyttig når du blir trakassert fordi myndighetene lettere kan finne gjerningsmannen.

Ikke bruk denne metoden etter bare en anonym telefonsamtale. Dette nummeret er bare ment for situasjoner der du blir forfulgt og trakassert.

Vil du bruke *69 eller *57? Vær så forberedt på noen ekstra avgifter fra telefonoperatøren din. Sjekk også om operatøren din tilbyr disse tjenestene fordi ikke alle selskaper gjør det.

Kan du blokkere *67-anrop?

Hvis en privatperson eller et selskap plager deg med *67-anrop, kan du blokkere dem på telefonen din. Android og iPhone bruker forskjellige metoder, men resultatet er det samme: ingen flere anonyme spam-anrop eller stalkere som prøver å trakassere deg med gjentatte oppringninger.

Slik blokkerer du skjulte numre på Android?

 1. Trykk på Telefon-appen på telefonen, den befinner seg vanligvis nederst på skjermen
 2. Trykk på mer eller de tre prikkene øverst på skjermen i Telefon-appen
 3. Trykk på Innstillinger i menyen som dukker opp
 4. Trykk på Blokker numre
 5. Knappen blir grønn når du velger «Blokker skjulte numre»

Siden iOS 13 ble utgitt for iPhone, kan du også enkelt blokkere private numre uten anrops-ID.

Slik blokkerer du skjulte numre på iPhone?

 1. Gå til Innstillinger
 2. Gå til Telefon
 3. Gå ned til Anropsblokkering og Blokkerte kontakter.
 4. Trykk på Demp ukjente anrop

Slik sender du en anonym SMS

Alt dette er flott hvis du vil sette en stoppe for de irriterende, uønskede oppringningene. Men hva om du bare vil lure en av vennene dine? Eller kanskje du bare ikke vil at mottakeren av telefonsamtalen din skal vite om telefonnummeret ditt? På grunn av at så mange er lei av spam-anrop, velger de ofte å ikke svare på anonyme anrop i det hele tatt.

Heldigvis er det ett siste alternativ hvis det skjulte telefonnummeret ikke fungerer for deg: send en anonym SMS!

Vi tilbyr den enkleste SMS-tjenesten som finnes. Bare gå inn på nettstedet vårt og send SMSen din med avsendernavnet du foretrekker fra listen vår over telefonnumre. Ikke glem å oppgi landskoden foran det faktiske telefonnummeret. Du kan sende meldingen din med en gang eller velge en senere dato og tid. Uansett hva du velger, vil meldingen din sendes trygt og helt anonymt.

Send en tekstmelding
Les mer om teksting