Skjul anrops-ID-en din: hvorfor og hvordan det fungerer

Vil du skjule telefonnummeret ditt slik at du ikke blir ringt tilbake, eller vil du forhindre at mottakeren vet at det er deg i den andre enden? Det er mange grunner til at du vil holde telefonnummeret ditt skjult. Her har vi samlet noen måter du kan gjøre det på!

Skjul anrops-ID-en din: 3 enkle måter

Hva gjør det å skjule anrops-ID-en din?

Normalt når du foretar et anrop, vises telefonnummeret ditt på mottakerens telefon. Vi har alle en anrops-ID i dag, men det er situasjoner der det er godt å skjule telefonnummeret ditt når du ringer. Heldigvis er det veldig enkelt.

Når du skjuler anrops-ID-en din, forhindrer du personen i den andre enden fra å vite at det er deg som ringer. Denne personen ser bare 'anonym', 'privat nummer' eller 'ukjent anrop' der det vanligvis vises telefonnummeret ditt.

Du kan slå av nummervisning for alltid eller bare for en enkelt telefonsamtale. I sistnevnte tilfelle vises anrops-ID-en din som vanlig neste gang du ringer til noen.

Husk: du kan ikke skjule nummeret ditt når du ringer til visse telefonnumre, for eksempel nødhjelp. Nødetatenes operatører kan alltid se nummeret ditt, slik at de kan ringe deg tilbake hvis du har en dårlig forbindelse, eller hvis du legger på i panikk.

Telefonkoder som skjuler anrops-ID-en din

Hvis du raskt trenger å skjule telefonnummeret ditt, kan du gjøre det ved hjelp av en kode eller et prefiks. Hvis du for eksempel er fra USA, skriver du inn *67 foran telefonnummeret du vil ringe. Koden avhenger av landet eller regionen du kommer fra.

Koder etter land for mobiltelefoner

LandKode
Australia#31#
Østerrike#31# eller *31#
Belgia#31#
Brasil#31# eller *31#
Bulgaria#31#
Canada#31# eller *67
Tsjekkia#31# eller *31#
Danmark#31#
Finland#31# eller *31#
Frankrike#31#
Tyskland#31# eller *31#
Hellas#31#
Hong Kong133
Ungarn#31# eller *31#
Irland141
Italia#31#
Japan184
Mexico*67
Nederland#31# eller *31*
New Zealand*67 (Vodafone)
0197 (Telecom eller Spark)
Norge#31# eller *31#
Polen#31# eller *31#
Portugal#31# eller *31#
Romania#31# eller *31#
Sør-Korea*23 eller *23#
Spania#31#
Sverige#31#
Sveits#31#
Ukraina#31# eller *31#
Storbritannia141
USA*67 (alle leverandører bortsett fra AT&T)
#31# (AT&T)
Andre landBruk kode #31#

Trinn-for-trinn veiledning

Det er raskest å bruke en kode eller et prefiks, og det er helt gratis. Det er ganske enkelt å gjøre:

 • Først må du skrive koden, f.eks. *67
 • Deretter skriver du telefonnummeret du vil ringe til
 • Ring som vanlig

Hvis du f.eks. ringer til det amerikanske nummeret 444-333-2222, skriver du *674443332222 for å maskere nummeret ditt. Hvis det ikke fungerer, prøv i stedet med #31# eller *31#. Da skal nummeret ditt vises som "privat" eller "ukjent".

Det kan være godt å først foreta et testanrop for å sikre at du har klart å gjøre trinnene på riktig måte. Dette trickset er midlertidig, noe som betyr at du må gå gjennom disse trinnene ved hver enkelt samtale. Det kan være tidkrevende hvis du ofte vil skjule nummeret ditt.

Slik skjuler du anrops-ID-en din på iPhone?

De fleste telefoner, for eksempel iPhone, lar deg også skjule nummeret ditt permanent. Hvis du vil skjule nummeret ditt på iPhone, er det flere måter å gjøre det på. Avhengig av leverandøren din kan du skjule anrops-ID-en din for en enkelt samtale, eller du kan endre telefonens innstillinger for å skjule telefonnummeret ditt permanent.

Vil du ringe anonymt? Da prøv følgende:

 • Gå til Innstillinger
 • Trykk på Telefon
 • Trykk på ‘Nummervisning’
 • Velg deretter om du vil vise eller skjule anrops-ID-en din

Anrops-ID-en din forblir skjult så lenge du ikke slår på knappen igjen. Merk: Noen telefoner godtar ikke anrop fra skjulte numre, så sørg for at du vet hvordan du slår på anrops-ID-en igjen.

Vil du at anrops-ID-en skal være anonym på ubestemt tid? Da kan du ta kontakt med leverandøren din og be om en permanent anonym anrops-ID. Merk at dette kan innebære ekstra utgifter: kanskje det ikke er verdt det å skjule ID-en din hvis det koster mye penger.

Slik skjuler du anrops-ID-en din på Android?

De fleste Android-telefoner gir deg muligheten til å skjule anrops-ID-en din, slik at nummeret ditt ikke vises på mottakerens skjerm. Det er imidlertid flere måter å gjøre det på, også fordi noen leverandører blokkerer funksjonene du trenger for å skjule nummeret ditt. Vi har listet opp alternativene nedenfor.

Alternativ nr 1:

 • Åpne Telefon-appen
 • Åpne menyen og velg Innstillinger
 • Gå til Anropsinnstillinger
 • Klikk på Flere innstillinger
 • Klikk på Anrops-ID
 • Velg Skjul nummer

Alternativ nr 2

 • Åpne Telefon-appen
 • Trykk på «mer» (eller tre prikker)
 • Gå til Innstillinger
 • Gå ned til Flere innstillinger
 • Klikk på Vis min anrops-ID
 • Velg Skjul nummer

Slik skjuler du anrops-ID-en din med Google Voice?

Et annet alternativ er å skjule ditt Google Voice-nummer, slik at de du ringer til ikke kan se det.

 • Åpne Voice-appen
 • Trykk på menyen og Innstillinger
 • Slå på Anonym anrops-ID

Når du ikke lenger trenger å ringe anonymt, kan du enkelt slå av Anonym anrops-ID ved å gjøre det motsatte. Merk at når du skjuler ID-en din på en enhet, så skjuler du den på alle enheter som er koblet til Voice-kontoen din.

Vil du bare skjule nummeret ditt på individuell basis? Da kan du også prøve *67-trickset med Google Voice. Du trenger bare å gjøre følgende:

 • Åpne Voice-appen
 • Gå til Anrop
 • Før du ringer til telefonnummeret som vanlig, skriver du inn prefikset for å skjule nummeret ditt.
 • Ring som vanlig etter at du har skrevet prefikset

Personen du prøver å nå vil da ikke se at det er deg som ringer.

Slik bruker du et engangstelefonnummer til a skjule anrops-ID-en din?

De ovennevnte metodene er ganske enkle å følge og de kan hjelpe deg med å foreta raske, anonyme anrop. Men hvis du er sikker på at du vil skjule nummeret ditt i det lange løp, er det bedre løsninger der ute. Du kan f.eks bruke et engangstelefonnummer, som også lar deg skjule ditt personlige telefonnummer når du sender SMSer eller bilder.

Med en app som Burner kan du enkelt skaffe deg et ekstra telefonnummer som sender innkommende anrop og SMSer direkte til din vanlige telefon.

Fordelene? Ditt personlige nummer forblir privat, og ingen som prøver å kontakte deg vet at du prøver å skjule telefonnummeret ditt. På denne måten kan du verne om privatlivet ditt uten at noen legger merke til det fordi de ikke ser 'privat nummer' eller 'anonymt anrop' dukker opp på skjermen.

Det er faktisk ganske fornuftig. I arbeidssammenhenger kan det være at du f.eks. vil holde privatlivet ditt og arbeidsrelaterte telefonsamtaler atskilt. Eller når du nettopp har møtt en potensiell elsker via Tinder eller en annen dating-app og ikke vil at de skal ha tilgang til ditt virkelige telefonnummer.

Det er helt klart: Med Burner forblir du alltid trygg og anonym når du deler telefonnummeret ditt!

Send en tekstmelding
Les mer om teksting